danskjaevlar

Oavgjort i seriefinalen..

Micke spelade idag med U19-laget som hade seriefinal mot Benlöse..

Benlöse ett lag som på förhand snackats upp rejält och som man talat om har flera spelar från sitt A-lag, som är rätt hyggligt (men dock förlorat mot oss i Herlev med 4-3 efter förlängning och 5-4 häromhelgen).
Men idag hade Herlev ett triumpkort i rockärmen.

Jag själv gjorde debut som coach här nere i Danmark och hjälpte Jan Juel i båset under matchen.
Och Benlöses adelsmärke är att vara bra i starterna av matcherna och idag var inget undantag. Man gick upp till 2-0 förhållandevis snabbt och det kändes tungt. Vi var inte alls med i första perioden.

Andra perioden var desto bättre! Vi spelade upp oss och i mina ögon var vi bättre än Benlöse och vann perioden rättvist med 1-0 efter att Micke dragit iväg ett dragskott som det blev retur på. Benlöse skapade knappt några målchanser allt efter några taktiska instruktioner i defensiven på sina håll.

Vi kom ut med en god känsla inför sista perioden. Vi gjorde en liten rokad och flyttade ned Micke till backen för att få mer utrymme för sitt skott och för att kunna lasta in på kasse. Ett genidrag. Redan i första bytet fick Micke läge och satte 2-2 utifrån.
Ställningskrig tredje perioden igenom, med oss som det lite bättre laget faktiskt. Men det var Benlöse som lite turligt kunde göra 3-2 efter en miss i det annars så klockrena defensiva spelet i period 2 och 3. Och när domarna hittade en fantastisk U2 på Micke för Upprepade förseelser med 4 minuter kvar såg det mörkt ut (ska tilläggas att domaren inte visste varför han tog utvisningen när vi frågade vad han hittat). Men vad ska man hoppas på när ena domaren kommer i en trött gammal grå tröja och den andra dömer i en svart Unihoc-t-shirt...
Men! Vi krigade rejält i boxplay och med lite tur lyckades vi faktiskt till och med kvittera med dryga 2 minuter kvar. Vi var ytterst nära att även få läge att avgöra matchen, men vi slarvade lite i det avgörande läget och Micke blev upphakad med 5 sekunder kvar i ypperligt skottläge, givetvis utan åtgärd.

Summa sumarum får man väl säga att det var synd att vi inte lyckades vinna, men samtidigt starkt att ta en poäng av erkänt starka Benlöse som väl stod som favorit i allas ögon. Hygglig debut som matchcoach här nere måste jag väl ändå få säga..

För er som kan läsa danska har vi här ett informativt matchreferat med statistik:

Nedan bjuder vi på lite innebandygodis i form av en kortare film från uppvärmningen samt en rejält fin bild på en av sargbitarna i hallen med ett rätt roligt "tema"..