danskjaevlar

I en dansk matbutik...

Onsdag brukar ju innebära träning, men idag var det sjukstuga i Herlev då både coach och flera spelare inte mådde riktigt bra.

Detta betyder vila tills på måndag eftersom vi har ledigt i helgen från matcher. Då blev det till att göra annat ikväll helt enkelt. Vi tog en liten motionsrunda genom en promenad till affären Føtex, som man väl kan kalla Danmarks ICA Maxi. Väl där inhandlades lite käk och jag slog till på lite läsk, se bild nedan.




Lagrat upp för ett tag...

En sak som är lite kul är danskarnas namn på olika varor i matbutiken, här följer en ordlista från en dansk matbutik!
Biksemad - Pytt i panna
Sodavand - Läsk
Tilbud - Erbjudande
Oksekød - Köttfärs
Aviser - Tidning
Vi fortsätter med lite dansk utbildning i kommande inlägg. Kvällen som har kommit en bit in nu har bestått av lite hetsigt tvspel mot diverse vänner. Enefalk är helt i extas när han spelar mot en kompis på FIFA och är helt galen! Man kan likna honom vid en tjur som ser matadorens röda skynke.. Jag själv spelade mot en av Herlev innebandys ungdomar Mikael Juhl-Hansen i en tät NHL-match som jag tillslut kunde segra med 7-6 efter förlängning! Otroligt spännande. Känns skönt dock att vinna och vara fortsatt obesegrad på NHL mot de danska folket. Enefalk och jag fortsätter vårat tema med att varje kväll spana in någon trevlig film. Hittils har vi hunnit beta av Gladiator (Världens bästa film), 300 och Robin Hood från 2010. Ikväll blir det
"Beck - Levande Begravd". En nyhet för oss båda, så ska bli spännande! Avslutar dagens inlägg med en fin bild från kvällens NHL-vinst!
Joakim "Vancouver" Ottosson - Mikael "Tampa Bay" Juhl-Hansen 7-6!



Kommentarer
Postat av: Croffe

Fan va gött att ni håller mig uppdaterad. Såg nyss på en kriminalare. Den svenska polisen hjälpte den danska polisen att få tag i en mördare. Började tänka på er när den tog slut. Kan inte vara lätt med danskan för er. Fy fan vad med läsk ni hade köpt:D

2011-02-02 » 23:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0